7zip și securitate

Sfat: acordați atenție ordinii fișierelor

7-zip nu controlează modul în care fișierele sunt ordonate într-o arhivă. De asemenea, nu ia în considerare ordinea bazându-se pe numele fișierului pe linia de comandă.

Prin urmare, dacă trebuie să păstrați o ordine precisă a fișierelor dvs. într-o arhivă, 7zip nu o va face. De exemplu, formatul de fișier EPUB (care se bazează pe formate Zip și HTML) necesită o sortare a fișierelor sale într-o arhivă: un fișier numit „mimetype” trebuie să fie primul fișier care intră într-o arhivă ZIP.

și securitate

Arhivele cu auto-extragere (care includ executabilul 7zip („instalați-l”)) sunt vulnerabile la executarea codului arbitrar prin piratarea DLL-urilor: aceasta constă în încărcarea unui DLL numit UX Theme .dll când este prezent în același folder ca executabilul 7zip pentru a adăuga cod rău intenționat.

Foarte ingenios din partea hackerilor, această vulnerabilitate este acum completată datorită unei protecții împotriva încărcării prealabile a DLL pentru 7zip executabil, dar și pentru modulele SFX.

7zip în versiunea 18.05 a inclus o vulnerabilitate de executare a codului arbitrar în modulul de extragere a arhivei RAR, o vulnerabilitate fixată la 30 aprilie 2018, care demonstrează actualizarea excelentă a securității 7zip.

extragerea fișierului de compresie

Câteva premii și recenzii despre 7zip

În 2012, Snapfiles a acordat 4,5 din 5 stele pentru 7zip adăugând „interfața și caracteristicile sale sunt destul de elementare, dar raportul de compresie este surprinzător.

În 2009, Justin James de la TechRepublic (o revistă pentru profesioniștii IT) a menționat că 7zip a avut o integrare „drăguță” a sistemului de fișiere Windows și a descris performanța de compresie/decompresie 7zip drept „îngrijită”.

În ciuda faptului că pot exista setări care pot „confunda unii utilizatori”, el concluzionează că „7zip este perfect poziționat între un instrument care arată ca funcții avansate ale Windows și funcții găsite în Software plătit, 7zip este de asemenea capabil să suporte o varietate foarte mare de formate de fișiere.

7zip a primit premii pe lângă multe articole profesionale gratuite. În 2007, SourceForge.net a premiat comunitatea cu premiile „Cel mai bun proiect tehnic” și „Cel mai bun proiect”. În 2013, 7zip a primit premiul „Tom’s Hardware Elite” pentru raportul său de viteză și compresiune incomparabilă.

7ZIP ⠇ Windows 32/64 Bits